Sri Lanka – regnskoven

Vi har brugt 1 1/2 dag i Sinjahara Rainforest Eco Lodge. Den er ca. 5 timers kørsel fra Colombo. De sidste 45 minutter foregik i små busser, da “vejen” ikke er så bred. Den minder mest om en dansk cykelsti. Hytterne er lavet af gamle containere, ikke noget man umiddelbart ser og mærker. De er lækkert indrettet med eget bad og masser af vinduer så man kan se regnskoven fra alle sider. Indenfor bor der forskellige af skovens indbyggere som myrer, firben og igler. Iglerne er alle steder i og omkring regnskoven. Jeg fik ikke fornøjelsen af at blive “angrebet”, så vi overvejede inden vi kørte derfra at finde en, så jeg kunne blive tvangsbidt….

Første aften gik vi ud i mørket og lavede billeder af nattens dyr, som vi kunne finde, med hjælp fra lygter og pandelamper. Vi så en slange, små gekkoer, en krabbe, vandrende pinde og frøer. 

Dagen efter gik vi en lang tur, for at se på fugle. Eftermiddagen gik gåturen ind i regnskoven, hvor vi fandt masser af små kryb som kunne fotograferes. Turen gik mod et vandfald, hvor der i vandet omkring var små fisk, a la dem man også bruger derhjemme til at rense fødder med i fiskespa. Det skulle prøves.

Fiskespa til fødderne

Fiskespa til fødderne

Selve turen til vandfaldet foregik på “stien” gennemregnskoven. Over rødder, sten og træstammer. Først gik det opad, og senere nedad. Det var godt det ikke havde regnet, da det ellers ville have været rimelig glat og nok næsten umuligt at gå i.

Vandfald

Vandfald

Billedet herover er blot et lille udsnit af vandfaldet. Turen retur, var samme vej, som vi kom. Det var en varm og lidt hård tur, men det var det hele værd.

Denne post er oprettet i Rejse og tagget .

Skriv en kommentar

Din e-mail bliver aldrig publiceret eller delt. Påkrævede felter er markeret med *.

*
*