Fotomarathon 2015

For første gang har jeg prøvet at deltage i Fotomarathon, som er en konkurrence der afholdes flere steder i landet med 6, 12 og 24 timers konkurrencer, hvor man får udleveret 6, 12 eller 24 emner, som man har 6, 12 eller 24 timer til at fortolke. Der skal kun afleveres 1 billede pr. emne og emnerne skal fotograferes i den rækkefølge de er opgivet.

Jeg havde valgt at deltage i en 6-timers Fotomarathon – for lige at prøve det af. Jeg havde på forhånd tænkt, at jeg skulle have en plan, da de billeder man skal aflevere ikke må redigeres, men skal tages færdig i jpg-format i kameraet. Derfor havde jeg på forhånd testet mit udstyr og fundet ud af, at alle billeder skulle tages i sort/hvid med høj ISO og dertil med så lav skarphed og høj kontrast, som mit kamera kunne indstilles til. Jeg var på forhånd lidt i tvivl om hvilket objektiv, der ville være bedst til opgaven, så jeg havde pakke min taske med min 35 mm, 135 mm. og min 24-70. Dertil min 5D’er. I tasken var også kaffe, iPad og kortlæser til iPad, til når billederne skulle sorteres.

Jeg holdte min plan med kameraindstillingerne og skød alle billeder på manuel og kun med min 35 mm. Emnerne blev annonceret kl. 10 og kl. 13.30 havde jeg fotograferet alle 6 emner. Jeg tog en tur på Cafe Luna for at spise frokost og sortere billeder. Sorteringen var lidt af en process, for kommer man til at slette et billede, som skal afleveres, så kan man ikke tage det om, med mindre man også tager resten af serien om – da alle billeder jo skal tages i en bestemt rækkefølge. Så det var med stor forsigtighed at billeder blev slettet fra hukommelseskortet i kameraet med dobbelttjek på iPad.

Emnerne var:

  1. Den perfekte start
  2. Det skal opleves
  3. Det perfekte sted
  4. Byens liv
  5. Tal ordentligt
  6. Et hjerte til forskel

Mine tanker og oplevelser bag billederne er:

Den perfekte start. Det må være en kop kaffe. Så jeg brugte hvad jeg havde i tasken på et bord i Kennedy Arkaden.

Det skal opleves. En lille klap gik ned, men jeg gik hen imod biografen i Kennedy Arkaden og tænkte – her er vel noget, der skal opleves. Jeg fik øje på en stak aviser med “Kynisk slumturisme” og tænkte: “Det skal opleves”. Gik tilbage til bordet hvor jeg havde fotograferet kaffen og prøvede at skabe det samme lys mm.

Det perfekte sted. Hmm… fandt en skraldespand til avisen og min kaffekop fra de første 2 billeder. Aha – en skraldespand er jo det perfekte sted til affald. Frem med kameraet også i gang med at fotografere at man smider noget ud. Jeg spurgte i cafeen om jeg måtte flytte spanden – da lyset var en smule skarpt. Med undren i stemmen fik jeg et “Ja” og jeg fik mørke.

Byens liv. Ud fra de mørke trygge rammer i Kennedy Arkaden til solskin. Stilen var svær at holde og der gik noget tid inden jeg fandt det perfekte ukrudt mellem fliserne. Jeg blev grinet af, af dem der kom forbi, men man er jo den gode sags tjeneste med r**** i vejret og snuden ned i fliserne.

Tal ordentligt. Havde forestillet mig en udstrakt langefinder i fokus, med den der giver fingeren i dejlig uskarp kontur bagved. Det blev ikke til noget. I stedet kom jeg forbi et sted, hvor der var nogen der havde skrevet på væggen. Måske det billede jeg er mindste glad for.

Et hjerte til forskel. Her gik jeg i den lokale genbrugsbutik og spurgte om de havde en bog jeg kunne låne. Jeg fik frit spil og har i ovenstående galleri vist min opstilling fra butikken.

Jeg vandt ikke – men det havde jeg nu heller ikke regnet med. Trods det, så syntes jeg, at jeg havde lavet en sammenhængende serie på 6 billeder – der dog ved eftertanke nok ikke giver den umiddelbare “aha” da man nok lige skal “se efter” og tolke billederne i forhold til emnet.

Jeg blev dog lokalvinder i Aalborgs 6-timers fotomarathon og har vundet en Cewe fotobog til en værdi af 200 kr. Dertil kan jeg se, at jeg har været med i “top 19” af de landsdækkende 6 timers serier, som dommerne havde valgt til at gå videre efter 1. sortering inden de skulle finde de 3 vindere. Det er jeg stolt af og meget tilfreds med.

Hvis det er muligt, så vil jeg prøve igen næste år. Måske ikke i sort/hvid. Men en plan, det skal jeg have.

Denne post er oprettet i Fotokonkurrencer og tagget , , .

Skriv en kommentar

Din e-mail bliver aldrig publiceret eller delt. Påkrævede felter er markeret med *.

*
*