Boomslang

På min sidste rejse til Sydafrika fik jeg udpeget, hvor jeg kunne finde Boomslangs (dispholidus typus). Der var en han og en hun. De var at finde højt oppe i et træ midt i Idube Game Logde, hvor de havde slået sig ned og kom frem, når solen skinnede.

En eftermiddag stillede jeg udstyret op og fik taget lidt billeder af hunnen, der var ude på det tidspunkt. Inden længe var der en lille kødrand af andre gæster der også kigge opad og som med spørgende og undrende stemmer spurgte: “What is she taking pictures of?”, “What is in the tree?”, “A snake?”, “Where?”, “What”?

Boomslang  (dispholidus typus) hun.

Boomslang (dispholidus typus) hun.

Efter at have taget et par billeder viste jeg billeder af slangen på kameraet til de andre gæster, der igen kiggede op i træet og sagde: “Where?”, “What?”. Den var heller ikke nem at spotte – den er ikke verdens største slange, men til gengæld er den en de giftigste slanger i Sydafrika. Heldigvis sidder dens gifttænder bagest i munden og er bagudrettede, så hvis den skulle finde på at bide et menneske, så kan den ikke rigtig sætte tænderne i eksempelvis en ankel.

Hannen er grøn og hunnen er lidt mere oliven/brun/beige. På billedet herunder ses den grønne han. Han stikker hovedet frem på den tynde gren, der deler sig.

Boomslang (dispholidus typus) han.

Denne post er oprettet i Dyr, Rejse og tagget , .

Skriv en kommentar

Din e-mail bliver aldrig publiceret eller delt. Påkrævede felter er markeret med *.

*
*