Fotologo – vandmærke

Når man udstiller sine fotos på nettet, så er der altid en risiko for at der er nogen, der ikke kan se forskel på dit og mit og dermed “låner” billeder de ikke har fået lov til og benytter dem til eget formål. Derfor er jeg (på trods af at jeg viser mine billeder på nette) altid en smule skeptisk og tilbageholden omkring billeder på nettet.

På den ene side vil jeg gerne vise mine billeder frem til dem jeg kender og andre, der lige kommer forbi enten Facebook, denne hjemmeside eller andre steder, hvor jeg har uploaded mine fotos. På den anden side, så har jeg heller ikke lyst til at mine billeder bliver “lånt” af andre, der så glemmer at det er mig der har taget billederne (ville måske alligevel være en smule stolt, da det man jo så har fotograferet er noget folk kan bruge) men det tager ikke fokus fra, at det er forkert og at jeg jo gerne vil krediteres.

Derfor har jeg, som så mange andre, indsat et vandmærke med et lille copyrightmærke og mit navn på billeder jeg har uploaded til nettet. Hvis der er nogen, der så stjæler mine ting, så skal de da i det mindste så bruge tid på at croppe eller klone det væk.

Eksempel på mit gamle vandmærke:

puffin_logo_gl

Jeg har i et stykke tid været lidt ked af mit copyrightmærke, da det ikke er opfindsomt og det ser en smule kedeligt og måske en smule uprofessionelt ud. Mangel på tid og mangel på egne kreative evner har derfor udskudt processen og jeg har levet med mit gamle mærke i nogen tid. Lige indtil torsdag i sidste uge, hvor jeg online bestilte et nyt logo fra PHOTOLOGO. Det koster 35$ for at lave et logo med håndskreven navn og en efterfølgende selvvalgt titel/firmanavn eller andet.

Jeg valgte Linda Hougaard som håndskreven tekst og Photography som tekst under mit håndskrevne navn. Jeg tænkte en del over om det skulle være photography, lindahougaard.dk eller noget 3. Valget faldt på photography, da det jo egentlig bare betyder foto – og ikke er noget der ændrer sig – og jeg føler ikke, at det går imod det, at man ikke er “fotograf” men blot en glad amatør med et kamera der gerne vil vise sine billeder til et bredt publikum.

Logoet er nu ankommet og jeg er super glad for det. Det giver bare et helt andet udtryk på de billeder, det er sat på, i forhold til mit gamle mærke.

Eksempel på mit nyt logo herunder:

puffin_logo_nyLogoet er kommer i hvid og sort til henholdsvis www og mobil. Dertil i en .ai-fil.

Jeg bruger primært Lightroom og jeg har lavet 10 forskellige watermarks til at indsætte ved eksport af billeder, således at jeg afhængig af billede kan indsætte et hvidt eller sort vandmærke i højre bund eller top, vestre top eller bund eller lave et fuldskærmsvandmærke som vist herunder.

puffin_logo_fullJeg er rigitg glad for det og jeg glæder mig til at bruge det på mine billeder. Det er måske bare mig, men mine billeder ser bare lidt bedre ud med det nye logo.

Denne post er oprettet i Fotografi.

Skriv en kommentar

Din e-mail bliver aldrig publiceret eller delt. Påkrævede felter er markeret med *.

*
*